Ducati

Jag på Knutstorp 7DUCATI 900 SD DARMAH – TIGERN

Motorcyklar har varit min passion i över 35 år. Den första Ducati jag såg ägdes av en god vän. Det var en 125 kubikare. Jag hade precis fyllt 16 år. Den kom farande med ett mäktigt fyrtaktsmuller. Den var blå och krävde mycket omsorg. Sedan glömde jag märket under många år.

Men en dag på våren 1980 hälsade jag på en god vän. På soffbordet låg ett oläst nummer av Cycle World. På första sidan fanns en bild på en motorcykel i svart och guld. Det var en Ducati 900 SD Darmah. Nästan i samma stund som jag såg bilden visste jag att jag vill bli ägare till en. Dess utstrålning av kraft och skönhet. Massor av vridmoment, tillräcklig med effekt och ett ljud som var unikt.

Ett halvår senare var jag ägare till en ”Tiger”. Darmah är indiska och betyder ljust Tiger, en människoätande Tiger. Jag hade blivit ägare till mitt livs motorcykel.Tiger kommer aldrig att säljas. Han har blivit en del av mig själv.

Sommaren 2002 fick Tiger sällskap av en Ducati 916 ST4. För mig är den en mindre motorcykel även om motorn har avsevärt mer kraft jämfört med Tiger. Tiger är helt enkelt mäktigare, större och vackrareMastaren

Jag hyser en oändlig tacksamhet till Fabio Taglioni som konstruerade motorn i en tid då en man ännu kunde rita en motorkonstruktion. Motorn är enkel och har få rörliga delar och är en del av det bästa i den Europeiska traditionen.