Vålnad från garaget 2005

Bella Åland

Under några år uppstod för en kort tid Bella Italia eller som det kom att heta Bella Åland eftersom det arrangerades i Mariehamn på Åland. Det var ett samarbete mellan Ålands Motorklubb och andra motorintresserade aktörer. En som bidrog mycket till det lyckade evenemangen var Anders Mansén, medlem nr 686 i Ducatiklubben.  Under Bella Åland kunde även det värsta Italienfreaks tillgodose sina lustar bland de utställda italienska sportbilarna och motorcyklarna. Svenska Ductatiklubben var självklart på plats som det tongivande organ vi är för äkta italienska motorcyklar av märket Ducati. Det här var ett evenemang i Fabio Taglionis anda som drog till sig ägare av exklusiva kamskaftsducati med axlar och kugghjul av stål men även andra ducatister deltog.

Öns ljudkuliss förgylldes med sång från äkta contis under utflykterna. Ett verkligt lyckat år var 2005 då det den 2 juli mellan kl 10-17, i strålande sol var utställning av Italienska motorcyklar och bilar i Badhusparken i Mariehamn. På kvällen avåt deltagarna en bättre middag med ett klassiskt italienskt stuk i den traditionsrika Segelpaviljongen. Underhållningen bestod av klassiska italienska opera arior som näst intill förstummade oss som var med sin skönhet. Framförda av gästande solister från Operan i Helsingfors. Efter maten intogs grappa och röktes goda cigarrer tillsammans samt berättades goda historier samtidigt som solen gick ner och juninatten sakta gjorde sitt intåg. La Bella Italia när det är som bäst. Här nedan följer rapporten efter evenemanget 2005 som publicerades i Cucciolo.

Vålnad från garaget på Ålands GP – 2005

Ålands GP som genomfördes i Mariehamn bjöd på idel trevliga händelser. Utställningen i Badhusparken var magnifik i alla avseenden utom i ett. På ett ställe fanns en vålnad utställd, framsläpad till dagsljuset från garagets mörkaste skrymsle. Ja ni ser alldeles rätt på bilden. Det är frågan om en halvt avlivad, eventuellt avliden Kamskaft. Utställd på bästa plats!

Förfallet hade gått så långt att det var svårt att fastställa ursprunget. Den alltid välrepresenteradeSpöket från garaget Foto Jan Dejemyr Kamskaftsfraktionen kunde efter en ingående besiktning notera att maskinen saknar väsentliga delar som t.ex. en fungerande framgaffel. Enligt uppgift så har försök gjorts att montera en gaffel med 40 mm elefantben. Även om funktionen mot förmodan skulle förbättras så är det ett brott mot den politiska korrekthet som bör finnas hos varje kamskaftsägare.

Men framförallt, maskinen måste renoveras, förbättras och korrigeras samt återföras till sin rätta hemvist; vägen eller banan! Här krävs kamratstöd och korrigering. Man kan inte frånsäga möjligheten att ägaren dras med koncentrationsproblem. Ingen sann reaktionär kan acceptera att ha en vålnad i garaget.

Ägarens namn är dessvärre en av racingsportens mer framträdande personer och kan inte här publiceras. Fallet kommer att tas upp i Kamskaftsfraktionens innersta cirkel,

”För Kambyrån”.

Amiralen